Φίλοι και Υποστηρικτές

«Επιτέλους και στην Ελλάδα μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για να φτάσουν στο τραπέζι μας προϊόντα που παράγουν καλλιεργητές με μεράκι! Ελαιόλαδο, κηπευτικά και φρούτα με ονοματεπώνυμο, που θα τα αγοράζουμε κατ' ευθείαν από τους παραγωγούς. Τι περισσότερο μπορούμε να ευχηθούμε για το 2010;»

Αγλαϊα Κρεμέζη,

Δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος "Κουβέντες του τραπεζιού" Kυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Mediterranian Pantry (Μεσογειακό κελάρι), βραβείο Julia Child , για το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς στις ΗΠΑ.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΝΙΩΝ ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Σπουδών ( CIEAM ). Το Κέντρο συνιστά διακρατικό οργανισμό που σκοπεύει στην ανάπτυξη της επιστημονικής συνεργασίας προσφέροντας μεταπτυχιακή εκπαίδευση στους τομείς της Οικονομίας, της Αγροτικής Ανάπτυξης, της Διοίκησης, και των Εφαρμοσμένων Βιολογικών, Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών.

Το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας ξεκίνησε και ολοκλήρωσε πιλοτικό πρόγραμμα (1993- 96) με τίτλο "ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ" με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και από τότε ασπάστηκαν την βιολογική καλλιέργεια. Η ομάδα μας, συνεχίζει να δέχεται την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου αλλά και την πρακτική.

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, έχοντας ως πολιτική του να χρησιμοποιεί κατ αποκλειστικότητα πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο στην παρασκευή γευμάτων για την διατροφή των φοιτητών του αποφάσισε να χρησιμοποιεί βιολογικό ελαιόλαδο ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ.

Από την σελίδα αυτή, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αλκίνοο Νικολαϊδη για την έμπρακτη υποστήριξη του.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΕΛΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων το οποίο ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά ιδρύματα αγροτικής έρευνας της χώρας. Προσφέρει σύγχρονη τεχνογνωσία στην αγροτική παραγωγή και συνδράμει στην επίλυση τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα. Οι πόρτες του ιδρύματος ήταν πάντα ανοιχτές για μας και για αυτό ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντή Δρ. Κ. Χαρτζουλάκη και ιδιαιτέρως τον επικεφαλής του τμήματος ελαιοκομίας Δρ. Ι. Μετζιδάκη.

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Τα συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΕΒΙΤΕΛ για την πρωτοβουλία σας και την αυτονόητη υποστήριξή μας σε κάθε ενέργεια που προβάλλει και προωθεί το Ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο εντός και εκτός της χώρας μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Οικονόμου, Γεν. Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων είναι αρωγός και στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην προώθηση των προϊόντων του τόπου μας και ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Η προσπάθειά σας αυτή έχει το πλεονέκτημα της κατάργησης των μεσαζόντων ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή με οφέλη και για τους δύο και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζουμε ότι το μοντέλο αυτό είναι κατάλληλο για μικρούς παραγωγούς και ομάδες παραγωγών και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα είδη τοπικών προϊόντων.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει την επιτυχία του εγχειρήματός σας.

Με εκτίμηση

Ο Νομάρχης Χανίων
Γρηγόρης Αρχοντάκης

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

«Αγαπητοί φίλοι,


Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας αυτή.

Πιστεύω ότι η δημιουργία της ομάδας σας είναι ότι καλύτερο μπορούσατε να κάνετε στην προσπάθεια σας να περιφρουρήσετε τα προϊόντα σας αλλά προ πάντων τον κόπο σας.
Θα συμμετέχω στην προσπάθεια σας αυτή και θα είμαι μαζί σας, για ένα καλύτερο αύριο, για περιφρούρηση των δικών σας δικαιωμάτων, αλλά και για την σωστή και διαφανή προώθηση στην κατανάλωση.»

Με εκτίμηση
Ιωάννα Μελάκη , Πρόεδρος
κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο της ένωσης

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Χανιά)

«Θερμά συγχαρητήρια για την κίνησή σας, σε μια εποχή που τα πάντα είναι έμφορτα από φυτοφάρμακα (και λιπάσματα).Παρακαλώ, επιθυμώ να με θεωρείτε φίλο της Ομάδας σας, λυπάμαι μόνο που εγώ (ως ορεινός Σφακιανός) δεν διαθέτω -προς το παρόν- εκτάσεις για να συμμετάσχω ως βιοκαλλιεργητής.

Ως Δ/ντής Νομού της ΑΤΕ (και Γεωπόνος), μπορώ να σταθώ δίπλα σας σε ότι σχετικό άπτεται με δανειακές ανάγκες, από μια Τράπεζα που βλέπει τον άνθρωπο στη σωστή του διάσταση και όχι ως "πελάτη". Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια.»

Με εκτίμηση

Γιάννης Πολυράκης
Συγγραφέας, Γεωπόνος
Δ/ντής Νομού Χανίων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος

So What is This About?

Participation